De Terp

Zaterdag  23 maart was er een werkbezoek naar de Terp in Wieringenwerf. Namens de partij was Truus Cooper-Limmen aanwezig.

En ik ben echt onder de indruk van het mooie project. De samenwerking met de gemeente – sportverenigingen – en de bewoners maakt dat het tot zo’n mooi plan is gekomen. Bijna alle verenigingen doen mee, zijn aangesloten – zelfs de hengelsportvereniging.😁 Een zwembad, dagverblijf, 3 scholen! Alles bij elkaar. Overdag wordt de accommodatie door de scholen gebruikt, dat is natuurlijk super

De project leiders – wethouder – aannemers – iedereen was enthousiast en wilde dat het project zou gaan slagen, dus alle neuzen stonden dezelfde kant op, en maakte uiteindelijk ook dat het een grandioos geslaagd project is. De lijntjes tussen de organisatoren zijn heel kort. Zodat als er een probleem is er direct actie kan worden genomen – en niet via via gecommuniceerd hoeft te worden.

Hier zijn ze ook gerust tegen problemen opgelopen, maar doordat ze “samen” en “met” elkaar werkten, zeiden ze: wat is het probleem en hoe lossen we het op. En niet elkaar de schuld geven …. samen oplossen. Het geld is natuurlijk ook een belangrijk punt, en dat weten ze in Wieringerwerf ook. Ze geven ook toe dat het een groot voordeel is, dat er 3 scholen bij in zitten, de lening met een rente van 0,69% voor 40 jaar! Is natuurlijk heel fijn. En voor de aanvullende lening is ook niet de hoofdprijs betaald.

Een tip voor Schagen was dan ook : samenwerken ! Met elkaar !

Deel dit!