Ruilbeurs voor huurders op komst!

Woningruil – positieve ontwikkeling

Wij weten dat er onder onze leden personen zijn, die graag kleiner willen wonen en soms van een grotere huurwoning naar een kleinere willen verhuizen.

Er komt op 7 maart 2019 een ruilbeurs voor huurders in “De Blokhut” aan de Loet in Schagen. Hiervoor moet men ingeschreven staan bij een woningbouwvereniging b.v. Wooncompagnie of een andere.

Met een woningruil kunt u – als er een goede match is – snel van een grotere naar een kleinere woning verhuizen. De huurvoorwaarden zijn hiervoor soepeler.

Ook komen er in diverse dorpen van de Gemeente Schagen voorlichtingsbijeenkomsten over o.a. ‘woonmatch’ en ‘de verhuisadviseur’. Deze worden georganiseerd door de Wooncompagnie en begin 2019 komt er meer publiciteit over in de media.

Als u op termijn naar een huurwoning wilt verhuizen is het altijd goed om je vroegtijdig in te schrijven. Voor iedere dag dat je ingeschreven staat krijg je namelijk een punt. De toewijzing van huurwoningen gaat op punten. Dus degene met de meeste punten krijgt een woning, die op dat moment wordt aangeboden.

Ook voor de nieuw te bouwen huurwoningen in Callantsoog moet men ingeschreven staan. De inwoners uit Callantsoog hebben hier voorrang. Hier worden tevens senioren woningen gebouwd.

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Wooncompagnie, Postbus 160
1620 AD Hoorn (NH)
Tel. 0900 20 22 373

Deel dit!