Hoge energiekosten? Laag inkomen? Dan kunt u compensatie krijgen!

Op dit moment zijn er een paar regelingen waarmee u de gestegen energiekosten kun compenseren. Deze regelingen zijn onduidelijk. Daarom helpt de Seniorenpartij Schagen u hiermee graag op weg door alles op een rijtje te zetten.

De compensatieregeling is er voor:

Personen tussen de 21 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd:
• Voor een alleenstaande (ouder) met een maximaal maandinkomen van € 1.322,18.

• Voor samenwonenden/getrouwden met een gezamenlijk maximaal maandinkomen € 1.888,84.

Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd:

• Voor alleenstaanden met een maximaal inkomen van € 1.470,80.
Voor samenwonenden/getrouwden met een gezamenlijk maandinkomen van € 1.992,43.

Genoemde bedragen zijn netto bedragen. Bovendien heeft de regeling geen gevolgen voor andere toeslagen, zoals uw zorg- of huurtoeslag.

U vraagt de compensatie aan via de website van de gemeente Schagen. Daar kiest u voor ‘Compensatie van energiekosten’. Dan ziet u rechts in het scherm ‘Regeling 1: Eenmalige energietoeslag’. Tot slot vraagt u de toeslag aan door in te loggen met uw DigiD.Hierbij een rechtstreekste link: https://www.schagen.nl/compensatie-van-energiekosten#regeling-1-eenmalige-energietoeslag-4879

Er wordt u niet gevraagd naar uw vermogen of uw woonlasten. Alleen uw inkomen wordt opgevraagd. Heeft u AOW en eventueel een klein pensioen, dan kan het zijn dat u toch recht heeft op compensatie.

Is uw inkomen net iets hoger dan de aangegeven bedragen, neem dan contact op met de gemeente Schagen. Indien van toepassing kan er voor u een uitzondering worden gemaakt.

Deel dit!