Bedenkingen tegen handelswijze van het college in Schagen inzake de wijziging bestemmingsplan voor het perceel Zuiderweg 4-6 in Schagen

Seniorenpartij Schagen heeft grote bedenkingen tegen handelswijze van het college in Schagen inzake de wijziging bestemmingsplan voor het perceel Zuiderweg 4-6 in Schagen.

Op het perceel Zuiderweg 4-6 te Schagen is op grond van het huidige bestemmingsplan een supermarkt toegestaan. Een supermarkt op deze locatie is volgens het college echter niet gewenst en niet passend binnen het gemeentelijke detailhandelsbeleid. Om te voorkomen dat er zich een supermarkt vestigt op deze plek stelde het college afgelopen dinsdag tijdens een ingelaste raadsvergadering voor een voorbereidingsbesluit te nemen om dit te verhinderen.

De Seniorenpartij Schagen is van mening dat dit niet zonder medeweten van de eigenaar van de grond veranderd kan worden. Wij zien dit dan ook als een stiekeme overval naar de eigenaar toe. Daarnaast had het college beter op moeten letten aangaande dit bestemmingsplan. We hebben de mond vol van burgerparticipatie en de geluksgemeente,  dan ga je zo niet met je burger/ondernemer om!

NB: Dit hebben wij uiteraard ook tijdens diezelfde ingelaste raadvergadering aangegeven.

Deel dit!