10 JAAR SENIORENPARTIJ SCHAGEN | EN WAT ZIJN WIJ GEGROEID!

Geplaatst: 18-07-2022

3 juli 2022 was het al weer 10 jaar geleden, dat ik met onze partijleider en oprichter, bij de notaris in Sneek was i.v.m. de oprichting van de Seniorenpartij Schagen.

Er is veel gebeurd in die tien jaar. We zijn gegroeid van eerst drie, vervolgens 4 en afgelopen verkiezingen naar 5 zetels in de raad. Een stabiele groei, met als resultaat dat we nu deel uitmaken van een coalitie met CDA, JESS-lokaal en de PvdA en een wethouder hebben mogen leveren. Iets waar we best trots op mogen zijn. Dit is allemaal gelukt met de steun van onze ( en een aantal actieve) leden .

Gedurende die tien jaar heeft Perry Vriend onze fractie geleid. Bij de aanvang van de vorige raadsperiode had hij bij het bestuur aangegeven halverwege die periode te willen stoppen als fractievoorzitter, echter hij heeft de volledige periode afgemaakt. Hij heeft nu bij ons aangegeven dat hij per 1 augustus wil stoppen als fractievoorzitter van de Seniorenpartij en als raadslid van de partij door wil gaan. Wij zijn hem zeer dankbaar voor al het werk wat hij voor de partij als fractievoorzitter heeft verricht, dat heeft er mede voor gezorgd, dat we het vertrouwen van onze kiezers hebben gekregen en we zo gegroeid zijn.

U zult nu misschien denken hoe nu verder? Wel, de fractie die bestaat uit 5 personen waarvan 3 dames en 2 heren heeft besloten dat Marga Mulder, de dame met de meeste ervaring het fractievoorzitterschap op 1 augustus op zich gaat nemen, uiteraard met haar volledige goedkeuring. Dit doet ook recht aan de verhouding dames / heren in de fractie.

Wij wensen de fractie veel sterkte in de nieuwe situatie en gaan er vanuit dat we door hun vele werk nog mooie resultaten mogen behalen.

Onze fractie zal zich blijven inzetten voor onze leden, kiezers en alle inwoners (jong en oud) van de gemeente Schagen.

 

Met vriendelijke groet,

Ton Schouten

Voorzitter Seniorenpartij Schagen

Deel dit!